flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

І Н С Т Р У К Ц І Я про заходи пожежної безпеки у службових (офісних) приміщеннях Ладижинського міського суду Вінницької області

20 травня 2014, 12:12

 

                                                                                          Затверджую

 

Голова Ладижинського міського суду Вінницької області

 

_______________Патраманський І.О.

             (підпис)       

 

“11” грудня 2014 року

 

 

 

І Н С Т Р У К Ц І Я

про заходи пожежної безпеки у службових (офісних) приміщеннях Ладижинського міського суду Вінницької області

 

1. Галузь застосування.

Ця інструкція поширюється на службові, офісні (далі службові) приміщення  і визначає вимоги щодо забезпечення пожежної безпеки в цих приміщеннях.

Інструкція є обов’язковою для вивчення та виконання всіма працівниками та відвідувачами, які знаходяться у службових приміщеннях, а також обслуговуючим персоналом підприємства, установи, організації, закладу незалежно від форми власності.

2. Вимоги пожежної безпеки.

Меблі та обладнання мають розміщуватися таким чином, щоб забезпечувався вільний евакуаційний прохід до дверей виходу з приміщення (завширшки не менше 1 м). Евакуаційні шляхи та виходи необхідно постійно утримувати вільними, нічим не захаращувати.

У міру накопичення та після закінчення роботи горючі відходи слід прибирати у спеціально відведені сміттєзбірники. Електромережі, електроприлади і апаратура повинні експлуатуватися тільки у справному стані з урахуванням вказівок та рекомендацій підприємств виготовлювачів. У разі виявлення пошкоджень електромереж, вимикачів, розеток та інших електровиробів їх слід негайно вимкнути та вжити необхідних заходів щодо приведення у пожежобезпечний стан.

Документи, папір та інші горючі матеріали слід зберігати на відстані не менше 1 м від електрощитів, електрозборок і електрокабелів; 0,5 м від електросвітильників; 0,6 м від сповіщувачів автоматичної пожежної сигналізації та 0,15 м від приладів центрального водя­ного опалення.

Засоби протипожежного захисту слід утримувати у справному стані. Усі працівники повинні вміти користуватись наявними вогнегасниками, іншими первинними засобами пожежогасіння, знати місце їх знаходження. Відстань від найбільш віддаленого місця приміщення до місця розташування вогнегасника не по­винна перевищувати 20 м.

 

У службових приміщеннях не допускається:

- влаштовувати тимчасові електромережі, прокладати електричні проводи безпосередньо по горючій ос­нові, експлуатувати світильники зі знятими ковпаками (розсіювачами);

- захаращувати підступи до засобів пожежогасіння;

- курити, використовувати легкозаймисті рідини;

- проводити вогневі, зварювальні та інші роботи без спеціального дозволу (наряду-допуску);

- вмикати електронагрівальні прилади (чайники, кип’ятильники тощо) без негорючих підставок та в місцях, де їх використання не передбачено (або заборо­нено) керівником (власником).

Відповідальний за протипожежний стан службових приміщень після закінчення роботи зобов'язаний:

- оглянути приміщення, переконатись у відсутності порушень, що можуть призвести до пожежі;

- вимкнути освітлення, електроживлення приладів та обладнання (за винятком електрообладнання, яке за вимогами технології повинно працювати цілодобово).

 

Відповідальний за протипожежний стан приміщення: Соколюк М.О.

 

3. Обов’язки та дії працівників у разі пожежі.

У випадку пожежі терміново повідомити пожежну охорону об’єкта (за її наявності) або по телефону 101, 6-43-11, вказати при цьому адресу, кількість поверхів, місце виникнення пожежі, наявність людей, своє прізвище.

Повідомити про виникнення пожежі адміністрацію та чергового (за його наявності) по  підприємству, установі, організації, закладу в нічний час.

Організувати евакуацію людей та матеріальних цінностей.

Вимкнути у разі необхідності струмоприймачі та вентиляцію.

Розпочати гасіння пожежі наявними первинними засобами пожежогасіння.

Організувати зустріч підрозділів пожежної охорони та надати їм допомогу в процесі гасіння пожежі.