flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок організації та проведення особистого прийому громадян у Ладижинському міському суду Вінницької області

25 травня 2012, 11:03
ЗАТВЕРДЖЕНО:
Наказ голови
Ладижинського міського суду
Вінницької області
26 квітня 2012 р. № 18-од
 
ПОРЯДОК
організації та проведення особистого прийому громадян
у Ладижинському міському суду Вінницької області
 
Цей Порядок розроблено згідно з Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян», з метою визначення основних вимог до організації проведення особистого прийому громадян у Ладижинському міському суду Вінницької області.
Особистий прийом громадян з питань роботи суду проводиться головою суду , згідно з графіком, в установлені дні та години, в приміщенні суду, що знаходиться за адресою: м. Ладижин, Вінницької області вул. Радянська,13. Особистий прийом громадян може проводитися відповідальною особою (працівником суду), визначеною наказом голови суду. Наказом голови визначається особа відповідальна за ведення діловодства за зверненнями громадян. Особа, яка здійснює особистий прийом громадян у Ладижинському міському суді, для забезпечення кваліфікованого розв’язання поставлених відвідувачем питань, може залучати до їх розгляду інших працівників суду, одержувати від них потрібну інформацію або доручати їм розгляд питання.
Прийом Героїв України, Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної Праці, інвалідів Великої Вітчизняної війни та прирівняних до них осіб, кавалерів ордена "За заслуги" проводиться першочергово.
Інформація про порядок і графік особистого прийому громадян у Ладижинському міському суді Вінницької області публікується на веб-сайті суду, а також розміщується на дошці оголошень в приміщенні суду.
Особистий прийом громадян керівництвом Ладижинського міського суду може здійснюватися як за попереднім записом, так і без такого запису відповідно до затвердженого графіку.
Запис громадян на особистий прийом здійснюється не пізніше як за день до проведення особистого прийому в приміщенні суду або в телефонному режимі.
Напередодні проведення керівництвом Ладижинського міського суду Вінницької області особистого прийому громадян, відповідальний працівник подає керівникові список громадян, які записані на прийом, із зазначенням прізвища, імені, по батькові, місця проживання, змісту порушеного питання. 
В першу чергу приймаються громадяни за попереднім записом, а після – громадяни без запису.
Запису на особистий прийом не підлягають громадяни :
-  визнані судом недієздатними, при наявності такої інформації ( ст.8 Закону України „Про звернення громадян ”) ;
-   стосовно яких прийнято рішення про припинення розгляду звернень ( ст.8 Закону України „Про звернення громадян ”) ;
- звернення яких знаходяться на розгляді, і остаточне рішення по них ще не прийнято.
Повторний прийом громадянина з питань, які вже розглядалися, проводиться в тому випадку, якщо порушене питання у першому обґрунтованому зверненні не було вирішене по суті.
Під час проведення особистого прийому громадян можуть бути присутні їхні представники, повноваження яких оформлені в установленому порядку, та, за бажанням заявника, особи, які перебувають у родинних стосунках з цими громадянами, - відповідно до ч. 3 ст. 5 Закону України "Про звернення громадян". Присутність сторонніх осіб під час проведення особистого прийому громадян не допускається. 
Особи, визнані судом у встановленому порядку недієздатними, на прийом без участі їхніх законних представників не допускаються.
У разі, коли порушене громадянином питання вирішити на особистому прийомі неможливо через його складність чи необхідність додаткового вивчення, громадянинові може бути запропоновано викласти його у формі письмової заяви. Подана громадянином на особистому прийомі письмова заява розглядається в порядку, встановленому законодавством для письмових звернень, і реєструється згідно з Інструкцією з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.97 N 348. Про результати розгляду звернення громадянину повідомляється письмово або усно (за його бажанням).
 Усне звернення та результат його розгляду фіксуються у журналі особистого прийому громадян.
 

Керівник апарату     Н.А. Дуровець