flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Впровадження нового сервісу надсилання судових повісток, повідомлень і викликів в електронній формі

30 січня 2023, 13:50

Шановні учасники судових процесів та відвідувачі суду!

          Повідомляємо, що Державною судовою адміністрацією України розроблено новий  Порядок надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі (наказ ДСА України від 23.01.2023 №28).

        Даним Порядком передбачено надсилання учасникам судового процесу судових повісток, повідомлень і викликів в електронній формі шляхом направлення в месенджері за допомогою програмного додатку або SMS-повідомлення за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

          Зауважуємо, що впровадження сервісу планується з 10.02.2023. Окремо про технічну реалізацію (початок роботи сервісу)  буде повідомлено додатково.

         Судовий виклик надсилається учаснику судового процесу за наявності відповідної заяви та технічної можливості.

  Форму заяви можна отримати безпосередньо в приміщенні канцелярії суду  або самостійно завантажити з офіційної сторінки суду, перейшовши за посиланням https://admin.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/sud0215/Zrazok%20zaiavy.docx

         Звертаємо увагу, що така заява підписується власноруч або кваліфікованим електронним підписом учасника судового процесу (у випадку надсилання заяви в електронному виді)  та подається до суду.

         Заява не задовольняється за умови встановлення факту наявності в учасника судового процесу зареєстрованої офіційної електронної адреси.

        У випадку зміни номеру мобільного телефона, або  за  наявності  інших  обставин,  які  перешкоджають  (перешкоджатимуть) отриманню судових викликів, учасник судового процесу повинен невідкладно подати до суду відповідну інформацію.

                                                                                                                                                                                       За повідомленням прес-служба суду