flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в Ладижинському міському суді

30 листопада 2011, 09:56
30 листопада 2011 року в Ладижинському міському суді Вінницької області відбувся день відкритих дверей, з метою інформування  громадськості про роботу суду, а також підвищення правової освіти населення,  покращення обізнаності громадян з судовими процедурами, судовою системою України в цілому, підвищення відкритості та прозорості роботи суду.
На захід були запрошені учні загальноосвітніх шкіл міста, студенти коледжу, громадяни та представники засобів масової інформації.
Заздалегідь по місцевому радіо було оголошено про день відкритих дверей у суді та в приміщенні суду вивішено на видному місці оголошення про день відкритих дверей у суді.
З привітальною промовою виступив голова суду Патраманський І.О., який ознайомив присутніх із правовими засадами організації судової влади та здійснення правосуддя в Україні, судовою системою України, та системою судів загальної юрисдикції. Наголосив на основних правах, свободах та законних інтересах людини та громадянина.
Суддя Сушко О.О. роз’яснив порядок звернення до суду та судовий збір.
Керівником апарату суду та консультантом з кадрової роботи учасників ознайомлено з роботою суду, що собою представляє апарат суду, порядок прийняття на роботу працівників апарату суду та вимоги до кандидатів, посадові обов’язки працівників апарату суду, порядок надання та отримання інформації, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.
Після судового засідання керівник апарату суду та її заступник провели екскурсію майже по всіх кабінетах установи. Присутні ознайомилися з роботою канцелярії, де дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, порядок роботи з комп’ютерною програмою «Документообіг загальних судів». Побували учні у кабінеті помічників суддів, секретарів судових засідань, а найголовніше - кабінеті голови суду. Проведено огляд приміщень для розміщення конвою та кімнати для тримання підсудних, стендів з довідковою інформацією.        
          Після виступів голова суду відповів на запитання учасників зустрічі, подякував за участь у заході.   Від проведеного заходу всі отримали задоволення.
            День відкритих дверей у суді докладно був висвітлений на сторінках місцевої газети «Нове місто» та по місцевому радіо «Лада 103,9FM». Інформація також розміщена на сайті «Радіо Ладижин».
 
 Керівник апарату
Ладижинського міського суду                                                             Н.А. Дуровець